Achterstandswijken

 
 
Achterstandswijken
Hier vindt u meer informatie en documenten met betrekking tot de Stichting Achterstandsfonds Nijmegen (SAN).

Samenstelling bestuur SAN

N. Vlaar (voorzitter)
L. Quanjel
A. Baltussen

Ondersteuning: Brigit Jansen, beleidsmedewerker, b.jansen@huisartsenkringnijmegen.nl

Mogelijkheden subsidie uit Achterstandsfonds 2019

Huisartsen in Nijmegen, Bergen (L), Berg en Dal, Beuningen, Boxmeer, Cuijk, Druten, Gennep, Grave, Heumen en Wijchen kunnen in aanmerking komen voor subsidie vanuit het achterstandsfonds Nijmegen (SAN)
Vanaf 1-1-2019 zijn de zogenaamde geïdentificeerde postcodegebieden met betrekking tot achterstandswijken uitgebreid ( Klik hier voor meer informatie over deze verandering). In de regio Nijmegen e.o. resp. het gebied van de Huisartsenkring Nijmegen e.o zijn véél méér postcodes aangemerkt als achterstandsgebied.

Heeft u op peildatum 1-1-2019 patiënten op de geïdentificeerde postcodes resp. bent u werkzaam in een van de geïdentificeerde gebieden? 

Dan kunt u een aanvraag indienen voor een activiteit in 2019 die past binnen de doelstellingen van het achterstandsfonds.
Denk aan:

  • een gerichte activiteit op gebied van gezondheidsvaardigheden en/of laaggeletterdheid, bijvoorbeeld de praktijkcheck laaggeletterdheid (link)
  • een gerichte training/nascholing voor uw doktersassistenten of POH, bijvoorbeeld mbt omgaan met eisende patiënten, omgaan met laaggeletterden
  • voorlichtingsactiviteiten gericht op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld over diabetes aan mensen met een migratieachtergrond
  • nascholing voor uzelf over een relevant thema zoals zorg voor vluchtelingen
  • een project gericht op samenwerking met het sociaal domein in uw wijk of dorp
  • een beroep op de expertise van Pharos om u te helpen

Als u een idee heeft of een aanvraag wilt doen, neem dan contact met ons op via dit aanvraagformulier.

Voor alle huisartsen in het kringgebied geldt dat u gebruik kunt (blijven) maken van de vergoeding voor gebruik van de Tolkentelefoon. Kent u de procedure hiervoor nog niet? Neem dan even contact op met de SAN via b.jansen@huisartsenkringnijmegen.nl

Geidentificeerde postcodes vanaf 1-1-2019


Aanvraagformulier projecten 2019Declaraties subsidie uit Achterstandsfonds 2018

Als u een aanvraag heeft ingediend voor praktijkbudget 2018 verzoeken wij u zo spoedig mogelijk de declaratie in te dienen. Declaratieformulier

Tolkentelefoon

Ook in 2018 en 2019 is het mogelijk voor vergoeding van de kosten voor de Tolkentelefoon in aanmerking te komen, als patienten dat niet zelf kunnen betalen. 

De procedure daarvoor is veranderd, door een contract met TvCN. Voor de instructie kunt u contact opnemen met het bureau van de Huisartsenkring Nijmegen e.o.

Jaarverslag SAN

Jaarverslag 2017 SAN
Jaarverslag 2016 SAN
Jaarverslag 2015 SAN