Transmuraal Formularium Nijmegen zoekt twee enthousiaste huisartsen

 
Wil jij ook meebeslissen over het farmacotherapeutische beleid in onze regio? Vind je het leuk om ook weer eens echt inhoudelijk en wetenschappelijk bezig te zijn?Meld je dan nu aan voor de Formularium Commissie.

De commissie bestaat uit huisartsen, (ziekenhuis-)apothekers en specialisten ouderengeneeskunde. De tweede lijn heeft een aparte commissie waarmee keuzes over en weer worden afgestemd.

Het formularium geeft adviezen over farmacotherapie bij vele indicaties. Het standaardadvies is gebaseerd op landelijke en lokale richtlijnen. Vervolgens wordt beschreven in welke situaties hiervan moet worden afgeweken en of er bijvoorbeeld moet worden gekozen voor een ander middel, een andere dosis, extra monitoring, overleg met een superspecialist, et cetera.

Elk hoofdstuk wordt in een team van een arts en apotheker voorbereid, waarna het plenair wordt besproken. Je leert dus niet alleen van je eigen voorbereiding, maar ook van je collega's. Tevens beslis je mee wat wij als zorgverleners vinden wat het beleid moet zijn, volledig onafhankelijk van zorgverzekeraars of industrie.

Doel is om in onze regio eenduidig voor te schrijven in eerste en tweede lijn en zo bij te dragen aan veilige en doelmatige zorg. Het Transmuraal Formularium is ook te gebruiken in de opleiding geneeskunde en farmacologie. Het kan een brugfunctie vervullen tussen huisartsen en specialisten, artsen en apothekers, patiënten en professionals en werkvloer en opleiding.

 Vergaderingen zijn 10 x per jaar, elke derde woensdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur in het CWZ. Deze uren zijn geaccrediteerd. Lijkt je dit leuk? Reageer dan snel en stuur een mail naar info@apotheekmalden.nl of reply op deze mail.