Proactieve ouderenzorg Vijverhof wint Eerstelijns Transformatieprijs 2013

 
 
Huisartsenpraktijk Berg en Dal heeft met het project ‘Proactieve ouderenzorg Vijverhof’ de Eerstelijns Transformatieprijs 2013 gewonnen van het Jan van Es instituut. Deze prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is bedoeld om de transformatie van de Eerste lijn een stimulans te geven.

In dit project wordt ingespeeld op de ouderenzorg in de toekomst. Het doel is het realiseren van proactieve multidisciplinaire ouderenzorg voor de doelgroep kwetsbare ouderen in de eigen woonomgeving, binnen de setting van het verzorgingshuis. Naast de huisarts en praktijkondersteuner worden twee wijkverpleegkundigen ingezet om met Easycare geriatrische problemen in kaart te brengen en via ZWIP een multidisciplinair zorgplan te maken.
De jury vond het een goed gedreven multidisciplinair project, goed doordacht en onderbouwd. Het bijzondere bij dit project is volgens de jury dat het ondersteund wordt door deskundigheids-bevordering, namelijk scholing en coaching bij de verzorgenden.
Het project 'Proactieve ouderenzorg Vijverhof' is onderdeel van het programma 'Ateliers in eerstelijn, kunst van geïntegreerd samenwerken'.
Voor meer informatie kunt u de documenten hieronder downloaden of contact opnemen met Willemijn de Graaf, huisarts te Berg en Dal.