Nieuws vanuit Wagro over de huisartsenpost

 
In dit bericht vraagt Wagro waarnemers en hidha's input te geven over gebruik van de complexe memo, bedden en sfeer op de HAP.

Complexe memo
De Wagro is momenteel aan het uitzoeken of en hoe waarnemers en hidha's een complexe memo kunnen aanmaken bij de huisartsenpost. Als Wagro zijn wij van mening dat iedereen dat moet kunnen, zeker als je regelmatig in dezelfde praktijk werkt. Graag zouden wij jullie input gebruiken; wie heeft wel eens digitaal een complexe memo aangemaakt en via welk HIS ging dat? Wat heb je moeten instellen? Of ging het via de inlog van de praktijkhouder? Via Medicom is het in ieder in geval wel mogelijk mits je een persoonlijke inlog hebt in het HIS. De instructies zullen we delen zodra gegevens over andere HIS'sen beschikbaar zijn.

Bedden weg op de post?
Er is recent onrust ontstaan over het gebruik van bedden in de nacht. Velen van jullie gaven aan het essentieel te vinden dat de bedden zouden blijven. De onrust is ontstaan omdat de kamer van de chauffeurs heringericht wordt. De oude bedden moesten vervangen worden en daar komen geen bedden meer voor terug. Ook het opklapbed in de verblijfsruimte gaat weg. Op dringend verzoek van alle leden van de postcommissie blijven de stretchers wel. Voor de post Boxmeer verandert er voorlopig niets. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en horen graag als jullie vragen of opmerkingen hebben.

Werkdruk, sfeer
In de afgelopen jaren zijn er diverse aanpassingen gedaan om de werkdruk op de huisartsenpost te verminderen en de sfeer te verbeteren. We horen terug dat veel mensen een duidelijke verbetering merken van bijvoorbeeld het werken uit 1 agenda, maar lezen ook nog regelmatig over incidenten mbt drukte en overwerken. We houden dit graag goed in de gaten, wel adviseren we jullie ook om problemen in een dienst direct aan te kaarten bij de CODA of nachtassistente, of door te geven aan waarneemcoördinator Annette Veenhof (A.Veenhof@cihn.nl).