Nieuw menu van CWZ orthopedie in Zorgdomein maakt verwijzen gemakkelijker

 
Nieuw menu van CWZ orthopedie in Zorgdomein maakt verwijzen gemakkelijker
Zorgdomein toont vanaf 4 november een nieuw menu voor verwijzingen naar CWZ orthopedie. De zorgproducten zijn opnieuw ingedeeld. Hierdoor is het keuzeproces korter en eenvoudiger. U hoeft alleen te kiezen voor welke (gewrichts)aandoening en naar welke locatie van CWZ u uw patiënt wilt verwijzen. De zorgproducten zijn inclusief eventuele onderzoeken, die indien nodig worden uitgevoerd tijdens de one stop servicepoli’s. Wilt u vóór verwijzen eerst overleggen met de medisch specialist? Via een teleconsult in Zorgdomein krijgt u snel antwoord op uw vragen.

Korte toegangstijden en one stop servicepoli

CWZ orthopedie heeft -naar eigen zeggen- de kortste toegangstijden van de regio. In de one stop servicepoli’s krijgt uw patiënt op dezelfde dag een röntgenfoto en consult of adviesgesprek. Eventuele vervolgonderzoeken en/of behandelingen kunnen meteen worden ingepland. Daarbij beoordelen de zorgverleners zorgvuldig welke onderzoeken en behandelingen worden ingezet om onnodige diagnostiek en zorg te voorkomen.

Extra service: teleconsultatie en artrosevoorlichting voor patiënten

Voor overleg met de medisch specialisten van CWZ orthopedie kunt u in Zorgdomein een teleconsult opstarten. Kies voor ‘teleconsultatie’ in het hoofdmenu, kies voor CWZ, kies teleconsult orthopedie - gewrichtsklachten. Formuleer kort uw vraag en neem de SOEP van de patiënt over uit het medisch dossier van uw patiënt. U krijgt snel antwoord, binnen 1 dag.

Voor patiënten met artrose organiseert CWZ orthopedie regelmatig voorlichtingsavonden over de conservatieve behandeling van artrose in heup en knie. Patiënten kunnen zich gratis aanmelden, ook als zij nog niet onder behandeling van CWZ orthopedie zijn, via www.cwz.nl/artrosebijeenkomst

Waarvoor verwijzen naar CWZ orthopedie?

De speerpunten van CWZ orthopedie zijn prothese van heup en knie, schouderproblematiek, voetproblematiek, behandeling van botbreuken en sportletsels, instabiliteit van de knieschijf en liesklachten bij sporters. CWZ heeft een landelijk STZ expertisecentrum knieklachten.

Meer informatie: www.cwz.nl/polikliniekorthopedie