Nadenken over je pensioen: nu al doen!

Voorlichtingsavond voor waarnemers
 
Bijtijds nadenken over je pensioen is verstandig. De Wagro organiseert een wagro-café over dit onderwerp op 28-1. Tijdens deze avond is er tevens gelegenheid om instrumenten te laten ijken.

Als waarnemer ben je natuurlijk vooral druk met de dagelijkse praktijk. Waarom zou je je nu al druk maken over een pensioen wat nog 30 tot 40 jaar op zich laat wachten? Toch betaal je ook nu al iedere maand een bepaald bedrag aan de SPH, het huisartsenpensioenfonds. Dat dit bedrag verschilt van het bedrag dat vrijgevestigd huisartsen betalen, is voor velen misschien niet bekend. En dat je daardoor minder pensioen opbouwt, misschien al helemaal niet. 

De BPV, de beroepspensioenvereniging van de huisartsen, vindt dat hier verandering in moet komen. Steeds meer huisartsen blijven langer als waarnemer werken en dan is het belangrijk dat je als waarnemer ook de kans krijgt een goed pensioen op te bouwen.

Hoe denk jij hierover? Heb je hier een duidelijk idee over of heb je juist nog helemaal geen idee?  En heb je ook al eens nagedacht over een financiële planning? Laat je hierover op deze nascholingsavond voorlichten en discussieer mee! 

Tijdens de nascholing is er ook de mogelijkheid je instrumenten (bloeddrukmeter, oorthermometer en saturatiemeter) te laten ijken. Vergeet ze niet mee te nemen.

Wagro café 28 januari 2016