Geslaagde Nijmeegse Netwerkdag 23 oktober 2018

 
 
Geslaagde Nijmeegse Netwerkdag 23 oktober 2018
Ruim honderd specialisten en huisartsen uit de regio ontmoetten elkaar dinsdag 23 oktober op de Nijmeegse Netwerkdag. Naast elkaar leren kennen, werd vooral antwoord gezocht op de vraag: hoe kunnen we digitale middelen inzetten om onderlinge communicatie en daarmee samenwerking te verbeteren?

De dag werd georganiseerd door de WDH, het Radboudumc  en het CWZ.

In het Van der Valk Hotel in Lent werd afgetrapt met een kijkje in de netwerkontwikkelingen in onze regio en veranderingen die op dat vlak op ons afkomen. Hierover werden Ewoud van Dijk, neuroloog en voorzitter van het Stafconvent van het Radboudumc en Marc Gomes, cardioloog en voorzitter van de Vereniging Medisch Bestuur van het CWZ, geïnterviewd. 

Esther Talboom, voorzitter Raad van Bestuur van diagnostisch centrum Saltro en onderzoekster op gebied van E-health liet aan de hand van een aantal voorbeelden zien dat de patiënt klaar is voor e-health. Alléén e-health is echter niet genoeg; het is een middel en geen doel. ‘Een combinatie tussen regulier persoonlijk contact en e-health, Blended care noemen we dat, daar gaan we naartoe.’
Voor huisartsen en specialisten een bron van inspiratie om elkaar in deze digitale wereld te blijven vinden en te bedenken hoe we met elkaar met en over de patient willen communiceren.

In een carrousel konden de deelnemers vervolgens kennismaken met en zich verder verdiepen in reeds bestaande digitale voorzieningen welke de communicatie tussen huisarts en specialist makkelijker maken.

In “ronde tafelgesprekken” gingen huisartsen en specialisten daarna met elkaar in gesprek  over verschillende aspecten van de digitale transmurale communicatie. Er ontstonden levendige gesprekken. Het belang van het samen optrekken in het verbeteren en uitbreiden van digitale communicatiemiddelen en E-health werd onderstreept .

Michiel Peerenboom, arts en cabaretier sloot de middag op luchtige, humoristisch wijze af, waarna er tijdens het gezellige diner nog veel leuke gesprekken volgden. 

Gedurende de dag werden opnames gemaakt, daarvan is een korte film gemaakt. Dit levert een goede impressie op van deze dag.