Aanpassing werkwijze mammadiagnostiek Radboudumc

 
 
Sinds 1 april 2018 gaat een patiënt voor mammadiagnostiek - bij verwijzing naar Radboudumc - direct naar de afdeling Radiologie, en niet meer eerst naar de Mammapoli. De patiënt wordt direct na afloop van de radiologische onderzoeken geïnformeerd door de radioloog.

De afdeling Radiologie van het Radboudumc is poortspecialist voor de mammadiagnostiek. Dit betekent dat een patiënt met een verdachte mamma-afwijking direct naar de afdeling Radiologie gaat voor diagnostiek. De radioloog informeert de patiënt meteen na afloop van de radiologische onderzoeken. Wanneer het mammogram en de eventuele echo geen afwijkingen laten zien, kan de patiënt gerustgesteld naar huis. De huisarts krijgt de uitslagen via Zorgmail teruggekoppeld. 

Voordelen nieuwe werkwijze
Met deze nieuwe werkwijze kunnen patiënten sneller terecht, zitten zij minder lang in onzekerheid en kunnen patiënten met borstkanker sneller naar de Mammapoli voor opvang, verdere diagnostiek en het opstellen van een behandelplan. Deze werkwijze wordt al langer in het CWZ toegepast en is bedoeld als een belangrijke stap voorwaarts in de harmonisatie van de diagnostiek en behandeling van patiënten met borstafwijkingen in Nijmegen. Dit zal de verdere samenwerking tussen het CWZ en het Radboudumc in de toekomst versterken.

Verwijzen
Verwijzing voor mammadiagnostiek gebeurt op de gebruikelijke manier via Zorgdomein. 

Klik hier voor het hele artikel, eerder gepubliceerd in Radboudumc nieuws voor partners uit eerste en tweede lijn, nr 14, april 2018.