WDH | NHG STiP cursus Verdachte Huidafwijkingen

 
 
De Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen nodigt u uit voor de NHG STiP cursus Verdachte Huidafwijkingen. In juni 2017 is de eerste NHG-Standaard Verdachte huidafwijkingen gepubliceerd. In deze NHG-Standaard worden richtlijnen geformuleerd voor de diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende vormen van huidkanker: het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom. Daarnaast is er ook aandacht voor de premaligne huidafwijkingen, zoals actinische keratose, Morbus Bowen, lentigo maligna en de atypische/dysplastische naevus

Combinatie van e-learning en groepsnascholing
De STiP cursus is onderdeel van een blended learning: een combinatie van e-learning en groepsnascholing.
In de gratis e-learning (2 modules) wordt de theorie en de uitvoering van de richtlijnen uit de NHG-Standaard in beeld gebracht aan de hand van een aantal patiënten met een verdachte huidafwijking. U maakt deze e-learning als voorbereiding op de StiP-cursus.

In de StiP-cursus (groepsnascholing) wordt aandacht besteed aan de uitvoering van de richtlijnen in de praktijk. Er wordt geoefend met:

  • Diagnostische vaardigheden, zoals oefenen met diagnose a vue en wanneer u een biopt of een diagnostische excisie dient te verrichten.
  • Verdieping van kennis over behandelmogelijkheden, waaronder veldbehandeling met 5-FU-creme.
  • Praktische vaardigheden zoals het nemen van een biopt en het geven van voorlichting over preventie en de verschillende behandelingen.

Maak de PIN!
Via Mijn e-Producten kunt u direct de PIN maken. Bent u NHG-lid en/of heeft u een PIN-abonnement? Log dan eerst in via Inloggen rechts boven in uw scherm. Vervolgens kunt u de PINs Verdachte huidafwijkingen stap voor stap en verdachte huidafwijkingen in de praktijk maken.

NB 1 Het beoefenen van dermatoscopie is geen onderdeel van deze scholing. Een intensieve en duurdere scholing zal later in het najaar door de WDH worden aangeboden. (Groene vlaggen cursus dermatoscopie i.s.m Scem)
NB 2 Indien u uw vaardigheden in chirurgische excisie wilt verbeteren, dan raden wij de Basiscursus Operatieve Technieken (BOT) aan.

Inschrijven: Graag inschrijven via onderstaande linken. Wees er snel bij. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Hier inschrijven voor 30 mei 2018
Hier inschrijven voor 7 juni 2018


 
 

Praktische informatie

Datum
woensdag 30 mei 2018 - 13:30 t/m 17:30
Locatie
Radboudumc, Geert Grooteplein Zuid 10
ingang west, route 370, vergaderzaal
6525 GA Nijmegen
Nederland
Accreditatie
4 punten voor de STiP, 2 punten voor de e-learning
Kosten
Leden LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o. € 160 / Niet-leden LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o. €260
Overige
Docenten: Carla Nij Bijvank, huisarts, Rianne Gerrits of Hans Alkemade, dermatologen