Tweedaagse CAHAG nascholing Adembenemend op 1 en 2 februari 2018

 
 
Voor de 13e keer organiseert CAHAG de tweedaagse nascholing ‘Adembenemend’ voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige in Hotel Papendal te Arnhem. Veel praktijken zijn de afgelopen jaren begonnen met de implementatie van gestructureerde COPD en/of astmazorg in de huisartsenpraktijk. Aandachtspunten hierbij zijn het maken van goede afspraken zowel binnen de praktijk; met de patiënt en met elkaar, als buiten de praktijk met een zorggroep en andere samenwerkingspartners. De tweedaagse cursus biedt u adembenemend veel praktische en verdiepende informatie en vaardigheden, gericht op implementatie. Ook dit jaar weer met een boeiende mix aan nieuwe en vernieuwde onderwerpen die u herkent uit de spreekkamer.

Als duo (huisarts en POH) neemt u deel aan zes workshops verspreid over twee dagen. Eén workshop is verplicht: masterclass van good practice naar best practice. Daarnaast volgt u een plenair programma en twee varia. Papendal geeft ons de mogelijkheid om ook sportief bezig te zijn. Bewegen heeft dus een belangrijke rol binnen deze tweedaagse cursus.

Thema’s van enkele workshops zijn: Zuurstof in de huisartsenpraktijk , Het atopische kind, de interactie tussen eczeem, voedselallergie, hooikoorts, astma en urticaria, De patiënt aan het woord, Exacerbaties in verschillende kleuren, "Dubbeldiagnose astma & COPD", dubbel moeilijk te interpreteren, COPD bij ouderen en De film: Diagnose COPD… En dan?

De cursus wordt georganiseerd door kaderhuisartsen astma/COPD. Zij hebben allen de kaderopleiding astma/COPD gevolgd. Het maximum aantal deelnemers is 100 personen.

Voor meer informatie en aanmelding

Praktische informatie

Datum
donderdag 01 februari 2018 - 09:00 t/m vrijdag 02 februari 2018 - 15:30
Locatie
Papendal
Arnhem
Nederland