Radboudumc | Ethiek in de huisartsenpraktijk

 
Continue zorg (avond 2). Cursus van 6 avonden in het najaar van 2020 van de Vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg.

Vanaf half maart lijken we opeens in een andere wereld te leven: alles werd gericht op de bestrijding van COVID-19. Dit bracht zijn eigen morele vraagstukken met zich mee, ook voor huisartsen. Maar dit zijn niet de enige morele vraagstukken, en morele problemen zijn niet alleen van ‘deze tijd’. Ze komen voort uit de vraag ‘wat is goede zorg?’ en uit de kernwaarden van het huisartsenvak: persoonsgerichte, integrale en continue zorg. 

Op 8 september start de 20e jaargang van de cursus Ethiek in de Huisartspraktijk aan het Radboudumc te Nijmegen. De cursus is ontworpen speciaal voor huisartsen: alledaagse morele vragen en problemen uit uw huisartspraktijk zijn het uitgangspunt. In zes cursusdagen verkent u ethische en morele vragen rond continuïteit van zorg, persoonlijke zorg, rechtvaardige zorg, multiculturele zorg en palliatieve zorg. 

We bespreken, verhelderen en analyseren gezamenlijk de morele vragen die u als huisarts tegenkomt, en we plaatsen deze vragen in een ruimere ethische context. Er worden handreikingen geboden om met deze vragen om te gaan: we expliciteren en onderzoeken de vragen en de onderbouwing van uw antwoorden en keuzes en er is ruimschoots gelegenheid om eigen ervaringen en dilemma's in te brengen.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier. 

Praktische informatie

Datum
dinsdag 22 september 2020 - 16:00 t/m 20:00
Locatie
Huize Heyendael, Geert Grooteplein 9, Nijmegen.
Nederland