HAP | Ketentraining huisarts en ambulance

 
Komende maanden organiseert ‘Onze Huisartsen’ uit Arnhem i.s.m. de RAV en Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer verschillende keren een ketentraining voor huisartsen en ambulanceverpleegkundigen.

In deze scholing traint u samen met ambulanceverpleegkundigen situaties waarbij sprake is van ABCDE-instabiele patiënten. Per training nemen 4 huisartsen en 4 ambulanceverpleegkundigen deel. Daarmee vormt deze scholing een mooie manier om de kwaliteit van de samenwerking te verbeteren. Én u behaalt meteen uw certificaat voor AED/BLS.

Leerdoelen:
Doelstellingen zijn o.a. kennismaken met elkaars werkwijze en protocollen om zo de samenwerking te verbeteren. Er is een gecertificeerde AED/BLS training en scenariotraining volgens ABCD methodiek met overdracht middels de SBAR methode (Situation, Background, Assessment, Recommendation).
In de scenario’s zullen ook het plaatsen van een venflon en toedienen van vocht geoefend worden. De huisartsen zullen gevraagd worden de tractusanamnese te doen en een buikonderzoek te demonstreren.

De training is geaccrediteerd voor 6 punten.

De eerstvolgende datum waarop nog plaatsen vrij zijn, is op 6 april. Aanmelding en een overzicht van alle beschikbare data gaat via de website van Onze Huisartsen.

Praktische informatie

Datum
maandag 06 april 2020 - 08:00 t/m 14:30
Locatie
Ambulancepost IJsseloord Meander 401 in Arnhem
Nederland